MASSAGEPRAKTIJK
Cursussen
terug
Onderstaand een overzicht van een aantal cursussen en workshops die ik de afgelopen 12 jaar gegeven heb. Op dit moment heb ik geen cursussen gepland, maar op verzoek stel ik graag in overleg een cursus samen. Bij deze dus een idee van wat er mogelijk is.

 

Yin-Shiatsu

In Yin-Shiatsu worden acupressuur, zachte vloeiende bewegingen, sound- en Vortex (divine energy) healing naadloos geïntegreerd tot een vloeiend geheel in een warme, liefdevolle sfeer. Het is heel effectief bij blokkades in en rond de wervelkolom en het bekken, in de meridianen en spieren, seksuele blokkades en ter versterking van de levensenergie. Yin-Shiatsu kan doorwerken tot in diepere energetische, emotionele, spirituele en karmische lagen. Bovenal is het een warm bad om in te duiken, je aan over te geven en diep te ontspannen.
Ik vind het heerlijk deze behandelvorm, gebaseerd op 15 jaar professionele ervaring met massage en shiatsu, aan jou te kunnen aanbieden, individueel of als workshop.

 

 

 

Oost-West massage

Opzet van de Cursus
In deze cursus komt een breed scala aan technieken aan bod uit verschillende massagerichtingen (oost en west) zoals shiatsu, Thaise massage, pulsing, Jin Shin Jyutsu, klassieke massage e.a. Deze cursus is gericht op het toepassen en ervaren van deze technieken. Theorie wordt behandeld daar waar nodig en is ondersteunend voor de praktijk. Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een cursus klassieke massage of andere basis massagecursus gevolgd hebben en hun massage-ervaring en mogelijkheden willen uitbreiden en/of verdiepen. Ervaring is echter niet noodzakelijk. Iedere dag komt zoveel mogelijk het hele lichaam aan bod, zodat je iedere cursusdag een hele lichaamsmassage hebt kunnen geven en ontvangen. Dus: Laat je verwennen en verrassen in deze leerzame, maar vooral ook leuke en ontspannende cursus!!

5 bijeenkomsten van 6 uur

 

Meridiaan massage

Deze cursus is toegespitst op het behandelen van de energiebanen in het menselijk lichaam (meridianen). Ook wordt er ingegaan op de achtergronden en betekenis van de meridianen en de 5 elementen om meer duidelijkheid te krijgen wat het effect is van het werken met de meridianen op de totale mens. Elke dag staat een element centraal met bijhorende meridianen. Verschillende technieken komen aan bod zoals shiatsu en Jin Shin Jyutsu (Japan), Thaise massage, Tuina massage (China), moxa, magneettherapie en diverse rek- en strekoefeningen, allemaal toegespitst op het vrij maken van de meridianen. Een leuke aanvulling om uw huidige massage-ervaring en kennis te verdiepen en verbreden. Maar ook voor iedereen die met of zonder ervaring interesse heeft in het werken met de meridianen.

 

6 bijeenkomsten van 6 uur.

 

Masseren voor ouder en kind

Begeleiding in samenwerking met Paul Vrenken.

Deze cursus is bedoeld voor ouders en kinderen die met elkaar in een ontspannen sfeer willen leren masseren. Verschillende technieken komen in de cursus aan bod ontleend aan o.a. de sportmassage, shiatsu, Thaise massage, pulsing en Jin Shin Jyutsu. Er is speciale aandacht voor enkele veelvoorkomende klachten zoals koorts, verkoudheid, vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, hypersensitiviteit, hyperactiviteit etc. Het is de bedoeling dat één ouder één kind meeneemt. De minimum deelnameleeftijd is 8 jaar.

6 bijeenkomsten van 1,5 uur
 

Klassieke massage

De technieken uit de klassieke massage die in deze cursus aan bod komen zijn onder meer effleurage, petrisage, frictie, huidtechnieken, schudden, kloppen (tapotements), rekken en strekken. De nadruk ligt in deze cursus op het ervaren van het masseren en het gemasseerd worden. Het hele lichaam, van voeten tot kruin, komt aan bod. De ontspannende aspecten van massage zullen op de voorgrond staan. Ook zal er op enkele veel voorkomende klachten, zoals RSI, spanningshoofdpijn en rugklachten worden ingegaan. De cursus wordt afgesloten met een getuigschrift.

 

12 bijeenkomsten van 3 uur.

 

Basiscursus Shiatsu

De basiscursus Shiatsu is een reis door de vijf elementen van de Traditionele Chinese Geneeskunde (metaal, water, hout, vuur en aarde). Zowel de lichamelijke als de geestelijke achtergronden van de elementen komen aan bod. Per element worden twee bijbehorende meridianen behandeld door middel van drukpuntmassage en strijkingen. Daarnaast zal elke keer een stuk basis Shiatsu-massage aan bod komen alsmede een korte inleiding in de buikdiagnostiek. Lichaamswerk, visualisaties en rek- en strekoefeningen zullen de reis verdiepen en de kennismaking met de elementen ondersteunen. Echter de hoofdzaak is om met het geleerde aan het werk te gaan, want pas door te doen en te ervaren kan de betekenis en werking van Shiatsu werkelijk doorgrond worden.

 

12 bijeenkomsten van 3 uur.

 

Masseer je hart vrij / Masseren vanuit je hart

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die meer vanuit zijn/haar hart wil leven en affiniteit heeft met massage. Ervaring met massage is niet vereist. Dit is een dag om jezelf eens lekker te verwennen. De nadruk ligt op het 'aandachtig' en liefdevol masseren; 'masseren vanuit je hart'. Het masseren zal afgewisseld worden met visualisaties, meditaties, contactoefeningen etc.

 

Masseer je hart vrij: ééndaagse workshop.

Masseren vanuit je hart: cursus van 5 bijeenkomsten van 6 uur.

 

Acrobatiek en massage

Begeleiding in samenwerking met Peer van Schijndel.

 

Deze workshop bestaat zoals de naam al zegt uit twee delen: acrobatiek en massage. Deze unieke combinatie geeft een mooi evenwicht van activiteit en ontspanning. Een dag om je grenzen te verleggen en tegelijk ontspanning en rust te vinden bij jezelf. Kortom een dag die je niet snel zult vergeten.

 

Eéndaagse workshop.

 

Festivals en vakantiecentra

Ook verzorg ik geregeld workshops op vakantiecentra en festivals. Hieronder een overzicht van deze plaatsen:

- La Vie Tara, Lalouvesc, France

- Eigentijds Festival, NL

- Open Up Festival, NL

- No Mind, Molkom (Zweden)

- Yoga & Dance festival, Stockholm (Zweden)

- Yoga Festival, Molkom (Zweden)