MASSAGEPRAKTIJK
Shiatsu-therapie
terug

Waarom Shiatsu-therapie

Shiatsu kan worden ingezet bij talloze klachten, zowel ter preventie als curatief of voor de broodnodige ontspanning in een vaak jachtig, stressvol leven.

Shiatsu-therapie kan als basistherapie worden ingezet en sluit ook heel goed aan bij een reguliere medische behandeling, fysiotherapie, osteopatie, psychotherapie, homeopatie, bioresonantie e.a.

Bij klachten die in de reguliere zorg vaak moeilijk te behandelen zijn, zoals (chronische) vermoeidheids- en/of  pijnklachten, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, stofwisselingsklachten e.a. is shiatsu vaak heel effectief.

 

Shiatsu-therapie

Shiatsu is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en gaat uit van de levensenergie (ki of qi) die door de energiebanen ofwel meridianen stroomt. Vaak kan, om wat voor reden dan ook, de energie niet goed doorstromen. Allerlei klachten kunnen daarvan het gevolg zijn, denk aan vermoeidheidsklachten, burn out en andere stress gerelateerde klachten. Juist dit soort 'vage' klachten waar de meeste medici geen raad mee weten zijn vaak goed te behandelen met Shiatsu-therapie. Door geblokkeerde energiestromen los te maken kan de energie gaan stromen van plaatsen waar teveel naar plaatsen waar te weinig energie is. Zo wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd en kunnen lichaam en geest weer in evenwicht komen. Bijbehorende klachten kunnen daardoor verlicht, verholpen of voorkomen worden.

 

 

Yin-Shiatsu

Yin-Shiatsu is een methode waarbij vloeiende beweging en drukpuntmassage (shiatsu betekent letterlijk 'vingerdruk') gecombineerd worden op een dusdanige manier dat acupunten, pijnpunten, triggerpoints en spierknopen van binnenuit losgemaakt worden. Het effect is dieper dan bij veel andere massage-vormen en is met name heel effectief bij diverse zowel acute als chronische rug-, schouder- en nekklachten.

 

 

En verder...

Naast shiatsu-therapie werk ik ook met

- Biophotonen therapie

- moxa: warmte-therapie

- guasha: Chinese huidschraaptechniek

- cupping: verbeteren huiddoorbloeding, losmaken bindweefselverklevingen.

- voedingsadviezen: zowel Westers als Oosters

- homeopatische complexmiddelen: volgens de Sivas-methode van Sanopharm

- magneettherapie: gericht op acupunten

- Dorn-methode: manuele toepassingen om gewrichten te corrigeren en te mobiliseren.

- VortexHealing®: Divine Energie Healing

- Acupunctuur

 

® "VortexHealing" is a registered service mark of Ric A. Weinman.